featured

IMF’den Suriye hazırlığı: Dünya ekonomisine entegre edilmesi planlanılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Suriye‘nin kurumlarını yeniden inşa etmesine, böylece dünya ekonomisine dahil olmasına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

“DÜNYA EKONOMİSİNE DAHİL OLABİLİRLER”

Suriye’den Merkez Bankası Başkanı ile Maliye Bakanının 20 yıldan uzun süredir ilk kez Bahar Toplantıları’na katıldığını belirten Georgieva, “Niyetimiz, her şeyden önce, kurumlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak, böylece dünya ekonomisine dahil olabilirler.” dedi.

“DEĞERLENDİRMEYE BAŞLADIK”

IMF Orta Doğu ve Orta Asya Departmanı Direktörü Jihad Azour da Orta Doğu ve Orta Asya ekonomilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Suriye ile görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’nin savaş nedeniyle son 15 yıldır uluslararası arenada bulunmadığına işaret eden Azour, ülkenin 2011’den bu yana kurumla etkileşiminin oldukça sınırlı olduğunu söyledi. Azour, IMF’nin Suriye ile son 4. Madde istişaresini 2009’da gerçekleştirdiğini anımsattı.

Azour, koordinasyon toplantısının da salı günü gerçekleştirildiğini kaydederek, uluslararası kurumların temsilcilerinin Suriye’nin ihtiyaçlarını değerlendirmek ve bir koordinasyon çerçevesi geliştirmek amacıyla bir araya geldiğini anlattı.

Jihad Azour, “Fon, uluslararası toplumu ve Suriye ile olan etkileşimini desteklemek için sürece dahil oldu. Makroekonomik durum ve kurumsal kapasiteye ilişkin değerlendirmemize halihazırda başladık ve Suriyeli yetkililerle temaslarımızı sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Kaynak: AA / Dilara Zengin Okay – Ekonomi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
IMF’den Suriye hazırlığı: Dünya ekonomisine entegre edilmesi planlanılıyor
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!