featured

İspanya hükümeti, İsrail’e tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da hükümet, Bakanlar Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında İsrail’e karşı yaptırımlarla ilgili eksik kalan kararnameleri onayladığını açıkladı.

Basın toplantısında kamuoyunu bilgilendiren Ekonomi, Ticaret ve Şirketler Bakanı Carlos Cuerpo, “İsrail’e tam bir silah ambargosu için Kraliyet kararnamesi onaylandı. Bu, tüm savunma ekipmanlarının ve çift kullanımlı ürün ve teknolojilerin İsrail’e ihracatının ve ithalatının yasaklanmasını içeriyor.” dedi.

“KARAR GAZZE’DEKİ SOYKIRIMA KARŞI DURUŞ ADINA ALINDI”

Cuerpo, “Gazze’deki soykırıma karşı ve Filistin halkına destek” adıyla İsrail’e karşı alınan yaptırım kararlarının “hükümetin, İspanya’nın ve Başbakan Pedro Sanchez’in uluslararası liderliğinin, insan haklarına saygı konusundaki siyasi kararlılığının bir başka kanıtı” olduğunu savundu.

Bakan Cuerpo, İsrail’e karşı yaptırımlar kapsamında ayrıca “İsrail ile bağlantılı askeri amaçlı kullanım potansiyeli bulunan uçak yakıtlarına ilişkin transit başvurularının reddedilmesi, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim yerlerinden kaynaklanan ürünlerin ithalatının ve bu ürünlerin reklamlarının yasaklanmasına ilişkin kararnamelerin de onaylandığını” duyurdu.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim yerlerinden kaynaklanan ürünlerin ithalatının yasaklanmasının “İspanya için kayda değer bir etkisi olmayacağını ancak buradaki İsrailli şirketler için daha anlamlı bir etkisi olabileceğini” kaydeden Cuerpo, “Biz bu önlemleri Gazze’deki soykırımın durması, İsrail üzerindeki siyasi baskıların artması için alıyoruz.” açıklamasında bulundu.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İspanya hükümeti, İsrail’e tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!