featured

115 yıllık Alman devi Master Builders Türk şirketini alıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gökmen Mert KURAL

Almanya’nın en köklü yapı kimyasalları şirketlerinden Master Solutions, Türkiye’de üretim sürecine satın alma ile adım atıyor.

Geçmişi bir asırdan fazla olan Alman devi, Türk şirketi MBT Teknik Yapı Kimyasallar’nın çoğunluk hissesini devralmak için resmi süreci başlattı. Satış süreci Rekabet Kurumu’nun onayına sunuldu.

Onaylar alınır ve anlaşma tamamlanırsa, MBT Teknik’in yüzde 49’u Murat Erberdi, Beran Beran, Mansur Bayrak, Hamza Mert Bayrak, Lut Sungur, Ali Rıza Sungur, Gürsel Baran ve Musa Can Baran’da kalırken, geri kalan yüzde 51’lik payı ise Alman Master Builders Solutions Holding GmbH tarafından yönetilecek.

DÜNYA GENELİNDE 36 FABRİKASI VAR

Bu yılın ağustos ayında başlayan satış süreci hakkında daha önce bilgi veren MBT Teknik Yönetim Kurulu Üyesi Beran Beran “Bu ortaklık, Türkiye’nin inşaat sektöründeki müşterileri için harika bir fırsat sunuyor ve sektör genelinde inovasyonu ve büyümeyi teşvik edecek gelişmiş çözümler sunmamızı sağlıyor” demiş, Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella ise “Yapacağımız ortaklıkla birlikte Türkiye pazarına hizmet edeceğimizden mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

1909 yılında ABD’de kurulan 115 yıllık Almanya’nın Mannheim merkezli Master Builders Solutions Holdings GmbH, geçen yılı yaklaşık 1 milyar euroluk ciro ile kapattı. Dünyanın farklı coğrafyalarında 36 tesisi olan şirketin bin 600 çalışanı var.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
115 yıllık Alman devi Master Builders Türk şirketini alıyor
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!