Sabancı CEO’sunun 7,5 saatlik zorlu triatlon deneyimi

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Challenge Galipoli triatlonuna katıldı. 7.5 saat süren triatlonun ardından ise duygularını kaleme aldı.

İşte CEO Alper’in o yazısı;

“Öncelikle insanın kendine meydan okumasının Atatürk’ün tüm dünyaya meydan okuduğu tarihi Gelibolu Yarımadasında yapılması ile insana inanılmaz bir mesaj veriliyor. Attığınız her kulaçın, adımın, çevirdiğiniz her pedalın şehitlerimize saygı için olduğu biran olsun aklınızdan çıkmıyor.

TEK BAŞIMA OLSAYDIM

Biz Seval Kor ve Max Speur ile bayrak yarışına katıldık. Attığım her kulacın takım arkadaşlarımı yarı yolda bırakmamak için olduğundan emin olabilirsiniz. Kendi başıma yüzseydim zihnim tükenmiş bedenime yön veremez ve yarışı yarıda bırakırdım herhalde.

Bizim üç kişi beraberce tamamladığımız 7.5 saatlik triatlonun tek başına yapan kahramanların transfer alanında yüzmeden bisiklete, bisikletten yarı maratona geçişini izlemek ise ayrı bir deneyimdi. Tamamı ile tükenmiş atletlerin bir sonraki etaba başlarkenki zihinsel yenilenmesinden, yılmazlıklarından öğrenecek çok şey var.

ZİHİNSEL VE FİZİKSEL SINIRLARI ZORLAMAK

Zihinsel ve fiziksel olarak sınırlarını zorlayan bireylerin ve de takımların hem sporda hem de iş hayatında önüne kimse geçemez.

Tüm şehitlerimize ve gazilerimize saygıyla!”

TRİATLON NEDİR

Triatlon kelimesinin kökeni Yunanca’ya dayanıyor ve üç anlamına gelen “treis” ile yarışma anlamına gelen “athlos” kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Kuvvet ve dayanıklılık becerilerini ölçen triatlonun branşlarını yüzme, bisiklet ve koşu oluşturuyor.

patronlardunyasi.com

Exit mobile version