Senegal’deki Çalık Enerji çalışanları çalışma koşullarını protesto etti

İşçiler, hükümeti müdahale etmeye ve kendilerinin haklarını korumaya çağırdı.

İşçilerin sözcülüğünü yapan Mouhamed Thiaw; haftanın 7 günü, günde 11 saat çalıştırıldıklarını, haftada bir gün izin haklarının kullandırtılmadığını ve en az bin kişilik işçilerin hiçbirisinin iş kanununa uygun bir iş sözleşmesi olmadığını iddia etti.

“ÇALIŞANLARIN OKUMA YAZMA BİLMEMESİNDEN FAYDALANILIYOR”

Şirketin, birçok çalışanın okuma ve yazma bilmemesinden faydalandığını öne süren Mouhamed Thiaw; “Bazı çalışanları altı aylık sözleşmeleri olduğuna inandırıyorlar. Bu tarihten sonra, aracıların maaşlarını geri almak için saat uygulamasını durdurmadan onları işten çıkarıyorlar. Dahası, işe başlama süresi her ayın 21’inde bitiyor, ancak maaşlarımızı ayın 8’ine kadar alamıyoruz. Dahası, bir saatlik mola da ödenmiyor” dedi.

SENEGAL HÜKÜMETİNE ÇAĞRI YAPTILAR

Senegal’deki Sonko hükümetine yönelik de sert eleştirilerde bulunan Thiaw, “Onlara oy verdik çünkü Sonko bizi iktidara geldiğinde adaletsizliğe ve köleliğe son vereceğine inandırdı. Acaba kendisi ve hükümeti yüzlerce genci istihdam eden bu elektrik santralinin varlığından haberdar mı?” diye konuştu.

ÇALIK ENERJİ, CAP DES BİCHES SANTRALİNİN İNŞAATI İHALESİNİ 2020’DE ALMIŞTI

Çalık Enerji, Senegal’de 2020 yılında 300 MW büyüklüğündeki Cap des Biches Kombine Çevrim Santrali’nin anahtar teslim ihalesini kazanmış ve proje sözleşmesi 3 Ekim 2020 tarihinde imzalanmıştı.

patronlardunyasi.com

Exit mobile version