featured

ABD’de ekonomisinde hayal kırıklığı, beklentilerin altında büyüdü 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de enflasyon ve mevsimsellikten arındırılmış olarak yayınlanan rapora göre, Temmuz-Eylül ayları arasındaki üç aylık dönemde gayri safi yurt içi hasıla yıllık bazda yüzde 2,8 oranında arttı.

Dow Jones anketine göre, ekonomistler yüzde 3,1 büyüme oranı bekliyordu. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3′lük bir hızla ivme kazandı.

Rapora göre, ABD’deki büyüme oranına yüksek faiz oranları ve Covid döneminde ekonomiyi ayakta tutmak için atılan adımların olumsuz etkisi oldu.

KİŞİSEL TÜKETİM HARCAMALARI ARTTI

Fakat tüketici harcamaları hala tüm faaliyetlerin yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor ve ekonominin hareketli olmasına yardımcı oluyor.

ABD’de kişisel tüketim harcamaları, son çeyrekte yüzde 3,7 artarak 2023′ün 1. çeyreğinden bu yana en güçlü performansı gösterdi. Bakanlığın büyüme için gösterdiği bir diğer önemli faktör ise savunma harcamalarındaki yüzde 14,9′luk artışla desteklenen ve yüzde 9,7 oranında artan federal hükümet harcamaları oldu.

İthalatta yüzde 11,2’lik artış, ihracatta ise yüzde 8,9’luk bir artış gerçekleşti.

FED’İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Piyasalar, Fed’in politika yapıcıların 7 Kasım’daki iki günlük toplantısından sonra, kısa vadeli borçlanma faiz oranında çeyrek puan daha indirim yapmasını bekliyor.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de ekonomisinde hayal kırıklığı, beklentilerin altında büyüdü 
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!