Amasya’da Gıda Denetimlerinde 24 İşletmeye 9.5 Milyon TL Ceza

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yıl başından bu yana gerçekleştirilen gıda denetimlerinde 24 iş yerine 9 milyon 563 bin 858 lira idari para cezası uygulandı.

Ekipler, yılın ilk 4 ayında 2 bin 282 iş yeri ve üretim atölyesini denetledi.

Mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 24 işletmeye toplam 9 milyon 563 bin 858 lira idari para cezası kesildi.

Denetimlerde, etiketsiz ve menşei belli olmayan 415 kilogram yoğurt, 305 litre bitkisel karışımlı yağ ile mevzuata aykırı 970 kilogram kırmızı et ürününe el konulduğu bildirildi.

Yetkililer, vatandaşın güvenilir gıdaya ulaşması için denetimlerin aralıksız süreceğini vurgulayarak, şüpheli durumların Alo 174 Gıda Hattı’na bildirilmesini istedi.

Kaynak: AA / Ervanur Uyar – Güncel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasya’da Gıda Denetimlerinde 24 İşletmeye 9.5 Milyon TL Ceza
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!