featured

Çanakkale’de patlamamış 50 top mermisi bulundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale‘nin Gelibolu ilçesinde kanalizasyon yenileme çalışmaları esnasında vatandaşlarda hem büyük bir merak uyandıran hem de korku yaratan ilginç bir bulguya rastlanıldı.

Dünyanın en kanlı savaşlarından olan Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı kahraman Mehmetçiğin düşmana geçit vermeyerek ‘Çanakkale Geçilmez’ destanını yazdığı Gelibolu Yarımadası’nda 109 yıl geçmesine rağmen savaşın izleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

50 PATLAMAMIŞ TOP MERMİSİ BULUNDU

Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kanalizasyon yenileme çalışmaları sırasında Çanakkale Savaşları’na ait olduğu düşünülen 50 patlamamış top mermisi bulundu.

İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Top mermileri Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na teslim edilmek üzere güvenli bölgeye sevk edildi.

Yapılacak detaylı incelemenin ardından top mermilerinin kaç yıllık ve kimlere ait olduğu tespit edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Umut Halavart – Yaşam
Yerel Haberler Çanakkale Gelibolu 3-sayfa Güncel Yaşam Dünya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale’de patlamamış 50 top mermisi bulundu
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!