Çekmeköy Hayvanat Bahçesi’ndeki Hayvanlar Depremi Hissetti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekmeköy Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar depremi böyle hissetti

İSTANBUL – İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, hayvanat bahçesindeki hayvanları da etkiledi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, geyiklerin ve atın panik halinde koştuğu görüldü.

İstanbul’da 23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem kentin birçok noktasında yoğun şekilde hissedilirken, Çekmeköy’de bulunan Park Of İstanbul Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanlarda da etkisini gösterdi. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, kulübenin içinde bulunan 2 geyiğin depremi hissettikten sonra koşarak dışarı çıktığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise küçük çocuğun ata bindiği sırada, atın huzursuzlanıp bir anda şaha kalktığı ve kısa bir süre koştuğu yer alıyor.

“Hayvanların değişik sesler çıkardığını fark ettik”

Park Of İstanbul Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Özlem Ünsal, “Deprem günü burada 23 Nisan etkinliklerimiz vardı. Deprem anında geyiğimiz aniden yuvasından fırlayıp kendi barınağının içinde değişik hareketler yapmaya başladı. Bir sağa, bir sola koşmaya başladı. Onun durumu biz de çok şaşırttı açıkçası. Hepimizin bildiği hayvanların kendilerine özgü algıları vardır. Biz deprem öncesi, yaklaşık 40 ila 60 saniye öncesinde hayvanların değişik sesler çıkarttığını fark ettik. Örneğin ineğimiz bağırmaya, aslanlarımız kükremeye başladı. Diğer hayvanlarımız da yapmadığı hareketleri o gün yapmaya başladı. Akabinde 40 ila 60 saniye sonrasında da alt taraftan zaten deprem vurdu. Aynı zamanda devam eden artçılarla birlikte yükselen artçılarda da hayvanların tepkisini daha belirgin hissettik” dedi.

“Geyiklerimizin kaçıştığını gördük”

“Burada 600 çeşit canlıya ev sahipliği yapıyoruz” diyen Memişoğlu, “Bu canlılarımızın da burada her anını gözlemliyoruz. Hayvanların algıları ve hisleri o kadar açık ki kedilerin dahi depremden bir 30 saniye öncesini görebildiğini biliyoruz. Çok şükür İstanbul’umuzda can ve mal kaybı yaşanmadı. Bizler Çekmeköy Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezi ailesi olarak deprem paniği yaşayanlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİT ARSLAN – Genel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çekmeköy Hayvanat Bahçesi’ndeki Hayvanlar Depremi Hissetti
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!