Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Filistin Devleti’ni tanıma kararı alan ülkeleri tebrik ediyorum. Bu adım ve girişimlerin iki devletli çözümün hayata geçirilmesini hızlandırmasını diliyorum.
Gazze’deki katliam tüm şiddetiyle sürüyor. Elini vicdanına koyan hiç kimse yaşananları kabul edemez, dahası böyle bir soykırıma sessiz kalamaz.
Şu da bir gerçek ki bugün Filistin davası artık dünyaya mal olmuştur.
Netanyahu hükümetinin amacı, Filistin Devleti’nin kurulmasını imkansız hale getirmek, Filistin halkını da mümkün olduğunca göçe zorlamaktır.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin de olduğu bir grup ülkenin Filistin Devleti’ni tanıma kararı alması son derece önemli, tarihi bir karardır.
Uluslararası toplum, Batı Şeria’daki yayılmacılığı, Doğu Kudüs’teki oldubittileri ve bölgede istikrarsızlığı yayma girişimlerini durdurmak zorundadır.
Artık ateşkesin ilanı, Gazze’ye insani yardımların engelsiz şekilde girişinin sağlanması ve İsrail’in Gazze’den güçlerini çekmesi gerekiyor.”
patronlardunyasi.com

Dört duvar arasına sıkışan, bilgisayarla yaşayan, e-postalar ile boğuşan beyaz yakalıların dünyası.
