Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez kapalı yöntemle beyindeki tümör alındı
DİYARBAKIR – Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümünde ilk kez beyindeki tümör, kapalı yöntemle alındı.
Bölge hastanesi görevi gören Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, birçok alanda tedaviler gerçekleştiriyor. Bünyesinde bir ilki gerçekleştiren hastane hekimleri, 56 yaşındaki erkek hastanın beynindeki tümörü kapalı yöntemle 2,5 saatlik bir operasyonla başarılı bir şekilde aldı.
Beyin Cerrahi Bölümünün Klinik Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, İHA muhabirine, hastanın 56 yaşında erkek olduğunu, burun kökü ve dilinde kabalaşma, ses kalınlığı şikayetleriyle geldiğini söyledi.
“Kendi açımız ve hastanemiz açısından güzel oldu, gururlandık” diyen Dr. Çetin, “Hipofiz bezinde yetmezlik ve görme sinirlerinde baskı yaptığı zaman görme kaybına neden olabilmektedir. Bu hastamızda ameliyat öncesi görme kaybı bir miktar vardı. Büyüme hormonu oldukça yüksekti. Tümörü boşalttığımız için hormon düzeyi yarıya düştü. 2-3 hafta sonra kontrole gelecek bir daha ölçme imkanı bulacağız. Bu hastalar genelde şimdiye kadar büyükşehirlere gitmekteydiler. Bundan sonra bu tür ameliyatları gerçekleştirme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

Dört duvar arasına sıkışan, bilgisayarla yaşayan, e-postalar ile boğuşan beyaz yakalıların dünyası.
