Ece Holding, 1962 yılında İtalya’da kurulan Isvea’yı 2013 yılında satın aldı. Türkiye’deki 5 tesiste vitrifiye sağlık gereçleri, fireclay duş tekneleri ve mutfak evyeleri, banyo mobilyaları, gömme rezervuarlar ve klozet kapakları imal eden Isvea, dünyanın en büyük vitrifiye üreticileri listesinde 21’nci sırada yer alıyor.
2025 SEKTÖRÜN DÖNÜŞ YILI
Isvea Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 2023’te ihracatta yaşanan daralmanın 2024’te 8.1’lik büyümeye döndüğünü belirterek 2025 yılı tahminlerini açıkladı. 2025 yılı ocak ayında ihracat artışının yüzde 9’a yükselmesinin sektörün önemli bir geri dönüşe imza attığının öncü göstergesi olduğunu anlatan Erdem Çenesiz şunları söyledi:
“Büyüme trendine etki eden faktörlerden biri inşaat sektöründeki hareketlilik. Önemli miktarda deprem konutu yapıldı, bugüne kadar yapılanlardan daha fazlası 2025’te yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına bakarak konut seferberliği başlayacağını anlıyoruz.
UKRAYNA, SURİYE VE GAZZE ETKİSİ
Suriye’nin yeniden yapılanması sürecine, Ukrayna, hatta Gazze’nin eklenmesi, sektörün ihracat rakamlarını yukarı taşıyacak büyük bir fırsat penceresi yaratıyor. En büyük ihracat pazarlarımız olan Avrupa ve ABD’de ekonomik durgunluk dönemi de geride kaldı.
TRUMP’IN SEÇİLMESİ TÜRKİYE’YE YARADI
ABD’de Donald Trump’ın başkan seçilmesi de Türk seramik sektörü açısından olumlu olacak. Trump’ın gelişiyle birlikte ABD’de Çin’e karşı bir kaygı oluştu. Aynı kaygı Avrupa’da da yaşanıyor. Bu, Çin’den ithalat yapan ülkelerin Türkiye’de alternatif tedarikçilere yönelmesine sebep oldu.
ÜRETİMDE GAZA BASTIK
Bu gelişmeler ışığında, geçtiğimiz yıl stokları eritme çabasında olan sektörde üretim tekrar artmaya başladı. Önümüzdeki fırsatları gördüğü için sektör üretimi yavaş yavaş artırıyor. Türkiye’nin rekabet gücünü koruması ve ihracatta arzu edilen rakamlara ulaşması için ise döviz kurunun 2025 yılı ikinci yarısında bir önceki yılın aynı dönemindeki ÜFE artışı kadar artmasını bekliyoruz.”
patronlardunyasi.com

Dört duvar arasına sıkışan, bilgisayarla yaşayan, e-postalar ile boğuşan beyaz yakalıların dünyası.