featured

Estonya, Güney Kore’den 290 milyon euroluk roketatar satın aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estonya, Güney Kore yapımı K239 Chunmoo çok namlulu roketatar (MLRS) sistemlerinin tedariki için 290 milyon euroluk sözleşme imzaladı. Anlaşma kapsamında Estonya ordusu altı adet Chunmoo sistemi alacak.

Teslimatın iki yıl içinde yapılması planlanırken, sözleşmeye eğitim ve operasyonel destek de dahil edildi. Güney Koreli savunma şirketi Hanwha’nın ayrıca önümüzdeki 10 yılda Estonya savunma sanayiine 40–60 milyon euro yatırım yapması bekleniyor.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, Chunmoo’nun 300 kilometreye kadar menzile sahip olduğunu ve menzilin 500 kilometreye çıkarılması için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, sistemin HIMARS’ı tamamlayıcı bir “derin taarruz” kabiliyeti sağlayacağını söyledi.

Estonya, 2026–2029 döneminde hava savunması ve uzun menzilli taarruz sistemleri dahil savunma yatırımları için 10 milyar euronun üzerinde harcama yapmayı planlıyor.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Estonya, Güney Kore’den 290 milyon euroluk roketatar satın aldı
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!