featured

Güney Kore’de 179 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı: Her iki motora birden göçmen ördekler girmiş

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Aralık’ta Güney Kore’nin Muan Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen ve 179 kişinin hayatına mal olan Jeju Air uçak kazasının yankıları sürerken, Güney KoreHavacılık ve Demiryolu Kazaları Araştırma Kurulu faciaya dair ön kaza raporunu tamamladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) yanı sıra ABD, Fransa ve Tayland’a da gönderilen raporda incelemeler sırasında kuş çarpması ve lokalizör adlı iniş sistemindeki muhtemel sorunlara odaklanıldığı belirtilerek, “Bu kapsamlı soruşturma faaliyetleri, kazanın kesin nedenini belirlemeyi amaçlamaktadır” denildi.

Pilotlar tarafından bildirilen kuş çarpmasının kesin saatinin henüz doğrulanamadığı aktarılan raporda, “Her iki motor da incelenmiş ve tüyler ile kan lekeleri bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

İKİ MOTORDA DA GÖÇMEN BAYKAL ÖRDEĞİ DNA’SINA RASTLANDI

Uçağın her iki motorunda da kışın büyük sürüler halinde Güney Kore’ye uçan ve göçmen bir tür olan Baykal Ördeği DNA’sına rastlandığı belirtildi.

KESİN SONUÇ KAPSAMLI ARAŞTIRMALARDAN SONRA ORTAYA ÇIKACAK

Güney Koreli yetkililerin bir sonraki hamlesi, kaza mahalline varır varmaz teslim alınan sökülmüş motorlar üzerinde kapsamlı bir araştırma yapmak olacak. Bu trajedinin nedeni hakkındaki gerçeğe şu ana kadar en yakın teori olan ördek karşılaşma teorisine daha fazla bağlam kazandırmalılar.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Kore’de 179 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı: Her iki motora birden göçmen ördekler girmiş
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!