featured

Her yıl 10 milyondan fazla turistin geldiği Kanarya Adaları’nda yerel halk, ev bulamadıklarını söyleyerek sokaklara döküldü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın turistik merkezlerinde turistlere karşı yerel halk tarafından yapılan protestolara Kanarya Adaları da katıldı. Her yıl 10 milyondan fazla kişinin Kanarya Adaları’na turistik gezi yapması ve gün geçtikçe tüm konutların günlük turistik işletmelere çevrilmesi adalıları isyan ettirdi. Yaklaşık 130 bin kişi, hem Kanarya Adaları’nda hem de İspanya’da sokaklara döküldü.

TURİZMİN ETKİLERİ SINIRLANSIN İSTİYORLAR

Sarı tişörtler giyen ve ‘Kanaryaların bir sınırı var’ yazılı dövizler taşıyan ada sakinleri, yetkililerden bölgedeki turizmin etkisini sınırlamak için daha fazla şey yapılmasını talep ediyor. Protestocular, kamu hizmetlerine olan etkiden, antisosyal davranışlardaki artıştan ve tatil evleri için mülk satın alınması nedeniyle konut krizinin şiddetlenmesinden şikayetçi.

DAHA FAZLA KONUT İSTEMİYORUZ

Protestoculardan avukat Sirlene Alonso, bölge hükümetinin turist sayısını sınırlamak yerine daha fazla konut inşa etme planlarını eleştirdi. Alonso, “Amaç turizm kalitesi değil, daha fazla turistin gelmesi. Turistlerin ve buraya yaşamaya gelen insanların sayısı bizi eziyor” dedi.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Her yıl 10 milyondan fazla turistin geldiği Kanarya Adaları’nda yerel halk, ev bulamadıklarını söyleyerek sokaklara döküldü
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!