İran’da binlerce kişi baskıcı yönetim ve derinleşen ekonomik sorunlara karşı sokaklara çıkarak protestolarını sürdürürken, ülkenin elit kesimine mensup isimlerin lüks yaşamlarını sosyal medyada sergilediği öne sürüldü. İnternet kesintileri öncesinde paylaşılan görüntüler, kamuoyunda tepkilere neden oldu.
Bu isimler arasında, İranlı bir elçinin oğluyla evli olduğu belirtilen modacı ve sosyal medya fenomeni Anashid Hoseini de yer aldı.
Hoseini’nin, internet erişimi kesilmeden önce lüks yaşam tarzını, pahalı kıyafetlerini ve günlük hayatını sosyal medya hesaplarından paylaştığı ifade edildi.
Yine İranlı bir elçinin oğlu olduğu belirtilen ve yurt dışında yaşayan Sasha Sobhani’nin de milyonlarca takipçiye sahip sosyal medya hesabında yatlar, özel jetler, lüks otomobiller ve dikkat çeken partilere ait paylaşımlar yaptığı aktarıldı.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, 1979’da İran’da İslam Cumhuriyeti’ni kuran Ruhullah Humeyni’nin torunlarının Kanada’ya yerleştiği belirtildi. Ayrıca Tahran’ın Elahieh gibi varlıklı semtlerinde lüks yaşamın sürdüğü, bazı zengin İranlıların protestolar sırasında Türkiye’nin Van iline giderek eğlence hayatına katıldığı iddialar arasında yer aldı.
patronlardunyasi.com

Dört duvar arasına sıkışan, bilgisayarla yaşayan, e-postalar ile boğuşan beyaz yakalıların dünyası.
