Japonya Başbakanı İşiba, Çin İle İletişimi Geliştirecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, komşu ülke Çin ile liderler düzeyinde iletişimi teşvik etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

İşiba, ulusal meclisin üst kanadı Danışman Meclisinde (Sangiin) yaptığı konuşmada, Tokyo-Pekin ilişkilerinin geleceğine değindi.

Bölgenin barış ve refahı için iki ülkenin ciddi sorumluluğu bulunduğunu kaydeden İşiba, ” Japonya, Çin ile liderler düzeyinde iletişimi teşvik etmeyi hedefliyor” dedi.

Pekin yönetimiyle ilişkilerde “zorlukların azaltılacağı ve koordinasyonun artırılacağını” söyleyen İşiba, Japonya’nın, Güneydoğu Asya ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmenin “her zamankinden daha önemli” olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ahmet Furkan Mercan – Güncel
Uluslararası İlişkiler Diplomasi Politika Japonya Güncel Dünya Refah

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japonya Başbakanı İşiba, Çin İle İletişimi Geliştirecek
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!