featured

Jeff Bezos’un Washington Post’u, tekno-milyarderleri eleştiren karikatüristi sansürledi: Ünlü karikatürist Ann Telnaes istifa etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jeff Bezos’un sahibi olduğu Washington Post gazetesinin ünlü karikatüristi Ann Telnaes’in çizdiği ve aralarında Bezos’un da bulunduğu ABD’li tekno-milyarderlerin Trump’a boyun eğdiğini gösteren karikatür gazete tarafından yayınlanmadı.

Ann Telnaes, gazetenin bu kararını sansür olarak nitelendirip Washington Post’tan istifa ettiğini açıkladı.

Telnaes, “Bir gazete, güçlüleri ve hükümeti sorgulamaktan vazgeçerse, basın özgürlüğü ve demokrasinin kendisi tehdit altına girer.” diyerek istifasının nedenini açıkladı.

WASHINGTON POST’UN SAVUNMASI

Washington Post’un köşe yazıları editörü David Shipley, karikatürün daha önce yayımlanan yazılarla “tekrara düşebileceğini” savundu. Ancak Telnaes ve birçok gazeteci bu açıklamayı ikna edici bulmadı.

BEZOS’UN TRUMP’A KARŞI DEĞİŞEN TUTUMU

Gazetenin sahibi Jeff Bezos’un Trump’a karşı tutumunun değiştiği iddia ediliyor. Daha önce Bezos Trump’a karşı mesafeli yaklaşırken, son dönemde Trump’ın politikalarına daha ılımlı yaklaştığı öne sürülüyor. Seçimlerden önce de gazetenin geleneği haline gelen bir adayı destekleme çıkışını Bezos engellemiş ve bunun medya açısından yanlış olduğunu ifade etmişti. Ayrıca Jeff Bezos’un Amazon’u 20 Ocak’taki Donald Trump’ın göreve başlama törenine 1 milyon dolar bağışlamıştı.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Jeff Bezos’un Washington Post’u, tekno-milyarderleri eleştiren karikatüristi sansürledi: Ünlü karikatürist Ann Telnaes istifa etti
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!