featured

JPMorgan’dan Türkiye için yeni faiz tahmini: Eylülde indirim beklentisi zayıfladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,04, yıllık bazda ise yüzde 32,95 oranında yükseldi.

Ağustosta açıklanan yüksek enflasyon rakamlarının ardından ING ekonomistleri, Merkez Bankası’nın 11 Eylül’de yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine giderse bunun daha sınırlı olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

TCMB DAHA TEMKİNLİ OLACAK

ING’nin ardından JPMorgan ekonomistleri de TCMB’nin eylül ayında daha temkinli davranabileceğini öngördü.

JPMorgan Ekonomisti Fatih Akçelik imzalı notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son dönemdeki siyasi oynaklık ışığında, dolarizasyonu önlemek adına daha temkinli olacağı aktarıldı.

İlgili notta, daha önce eylül ayında 300 baz puanlık indirim bekleyen JPMorgan’ın bu beklentisini 200 baz puan seviyesine çektiği paylaşıldı.

JPMorgan, enflasyon rakamları sonrasında yıl sonuna yönelik faiz beklentisinin ise yüzde 37 olarak belirlendiğini duyurdu.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
JPMorgan’dan Türkiye için yeni faiz tahmini: Eylülde indirim beklentisi zayıfladı
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!