featured

Karadeniz Holding, bir gemisini Guyana’ya gönderiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba’ya 6 elektrik üretim teknesi kiralayan Türk şirketi Karadeniz Holding , Havana Körfezi’nde bulunan gemilerden birini elektrik kesintisi yaşayan Guyana’ya nakletmeye karar verdi .Güney Amerika ülkesinin hükümetine göre, gemi bu Çarşamba günü Küba’dan ayrıldı ve iki hafta içinde ulusal şebekeye 36 MW elektrik katkısı yapması gereken bölgeye varacak .

Yerel medya St Kitts ve Nevis Observer’ın aktardığı Guyana Bayındırlık Bakanlığı yetkililerine göre, şu ana kadar Havana’da faaliyette olan gemi 24 ay boyunca Demerara Berbice Bağlantılı Sistemine (DBIS) entegre edilecek. Geminin gelişini duyuran Bakan Deodat Indar, “Elektrik kesintisi geçicidir. Düzeltilecektir. Ve bir köprü inşa edebilmemiz için üretim kapasitesi eksikliğini gidermek üzere kısa vadede bununla başa çıkma planı var.” açıklaması yaptı.

Şu anda Küba’daki Ada’da faaliyet gösteren sekiz gemiden sadece beşi bölgede kalırken, Devlet Elektrik Birliği yetkilileri, Şubat 2023’te Türk yüzer santrallerinin o yıl Küba’daki elektrik üretiminin %18 ila %20’sini sağlaması gerektiğine dair güvence verdi .

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karadeniz Holding, bir gemisini Guyana’ya gönderiyor
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!