Karayip Denizi’nde 7,6 Büyüklüğünde Deprem: Can ve Mal Kaybı Yok

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karayip Denizi’nde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntıdan etkilenen ülkeler, herhangi bir hasar ya da can kaybı bildirmedi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, tsunami uyarısının yapıldığı Meksika, Honduras, Porto Riko ve Küba’nın yetkilileri, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Meksika’nın güneydoğusundaki Quintana Roo Eyaleti Valisi Mara Lezama, yaptığı açıklamada, tsunami olasılığına karşı halkı uyardı.

Porto Riko Ulusal Hava Servisi ise deniz seviyesinde dalgalanmalar görüldüğünü ve tehlikeli okyanus akıntıları nedeniyle Porto Riko ile Virgin Adaları için tsunami riskinin devam ettiğini bildirdi.

Dominik Cumhuriyeti’ne bağlı Acil Durum Operasyon Merkezi (COE) Direktörü Juan Manuel Mendez, kıyı bölgelerinde yaşayanlara yüksek ve güvenli yerlere taşınmaları ve plajları kullanmamaları çağrısında bulundu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 7,6 büyüklüğündeki depremin yerel saatle 18.23’te Cayman Adaları’ndaki George Town’un yaklaşık 200 kilometre güneybatısında meydana geldiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Sinan Doğan – Güncel
Yerel Yönetim Doğal Afetler Hava Durumu Porto Riko Güvenlik Honduras Güncel Deprem Sağlık Dünya Küba

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karayip Denizi’nde 7,6 Büyüklüğünde Deprem: Can ve Mal Kaybı Yok
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!