BBC’de yer alan habere göre, ABD bayraklı Stena Immaculate adlı petrol tankeri ile Portekiz bayraklı kargo gemisi Solong çarpıştı.
Çarpışma sonucu ABD tankerinde yangın çıkarken bazı mürettebatın gemileri terk ettiği ifade edildi.
EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ
Kazaya ilişkin ilk ihbarın sabah 09:48’de yapıldığı belirtilirken, Skegness, Bridlington, Mablethorpe ve Cleethorpes’tan cankurtaran botlarının ve bir sahil güvenlik uçağının olay yerine yönlendirildiği açıklandı.
Kraliyet Ulusal Can Kurtarma Kurumu (RNLI), Cleethorpes ekibinin görevden alındığını ancak diğer ekiplerin kurtarma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

GEMİ TAKİP VERİLERİ BELLİ OLDU
Gemi takip verilerine göre, Stena Immaculate, Yunanistan’ın Agioi Theodoroi limanından yola çıkmış ve Hull Limanı’nın açıklarında demirlemişti. Solong’un ise İskoçya’dan Hollanda’ya seyrettiği sırada kazanın gerçekleştiği tespit edildi.
Yetkililer, kazanın nedenine dair soruşturmanın sürdüğünü ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
patronlardunyasi.com

Dört duvar arasına sıkışan, bilgisayarla yaşayan, e-postalar ile boğuşan beyaz yakalıların dünyası.
