featured

Netanyahu’dan Lübnan’ın güneyinde kalıcı işgal mesajı 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netanyahu, İsrail yerel yöneticilerinin katıldığı bir panelde video konferans aracılığıyla gündeme dair açıklama yaptı.

Hizbullah’ın misilleme yaptığı İsrail’in kuzey bölgelerindeki bütçe kesintilerinin iptali emrini verdiğini belirten Netanyahu, yerel yönetim başkanlarından “Yahudi toplulukların yerleşimleri terk etmesinin önüne geçmelerini” istedi.

Netanyahu, 150 bin roket ve füzeden oluşan ve her an İsrail’e karadan saldırı düzenleme potansiyeli olan Hizbullah tehdidini ortadan kaldırdıklarını ileri sürerek, kuzey sınırında bir “güvenlik tamponu” oluşturduklarını iddia etti.

Lübnan’ın güneyinde “tampon” bölge bahanesiyle işgali genişlettiklerine işaret eden Netanyahu, “Daha geniş bir tampon bölge oluşturuyoruz.” sözleriyle bölgede işgali derinleştirecekleri ve kalıcı hale getirecekleri mesajı verdi.

Netanyahu, “Hizbullah’ı bitireceklerini” ileri sürerek “Lübnan’daki durumu kökten değiştirmeye kararlıyız.” iddiasında bulundu.

“İsrail’in her zamankinden daha güçlü olduğunu” savunan Netanyahu, bu durumun “hayal edilemeyecek ittifak fırsatları” doğurduğunu iddia etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu’dan Lübnan’ın güneyinde kalıcı işgal mesajı 
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!