featured

Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Osman Tecimel anlattı! Diz ağrılarının gerçek nedeni bu olabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Osman Tecimel, eklem sıvısının kaybolmadığını ancak kıkırdağın zarar görebileceğini belirtti. Eklem içi enjeksiyonların her zaman güvenli olmadığını vurgulayan Tecimel, sağlıklı beslenme ve bilinçli sporun önemine dikkat çekti.

“EKLEMLERİMİZDE SIVI HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMUYOR”

Tecimel, “Eklemlerimizde sıvı hiçbir zaman kaybolmuyor” diyerek eklem sıvısının önemine değindi. Kireçlenmenin, eklem içi sıvının azalmadığı ancak kıkırdağın yıprandığı bir durum olduğunu ifade etti.

“KIKIRDAK VÜCUTTA BOZULDUĞU ZAMAN YERİNE YENİSİ GELMİYOR”

“EKLEM İÇİNE ENJEKSİYON YAPMAK HER ZAMAN GÜVENLİ MASUM BİR ŞEY DEĞİL”

Tecimel, “Eklem içine enjeksiyon yapmak her zaman güvenli ve masum bir şey değil” diyerek hastaların bilinçsiz tedavilerden kaçınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “Diz kıkırdağı elmastan bile daha güçlü bir yapıya sahip” sözleriyle kıkırdağın dayanıklılığına dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Osman Tecimel anlattı! Diz ağrılarının gerçek nedeni bu olabilir
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!