Rusya, Ukrayna’nın İHA Saldırısını Bildirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna‘ya ait 104 insansız hava aracının (İHA) gece 7 Rus bölgesi üzerinde vurulduğunu bildirdi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun gece 104 İHA ile Rus topraklarına saldırıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Rus hava savunma sistemleri tarafından 49 İHA’nın vurulduğu aktarılarak, bunlardan 25’inin Rostov, 8’inin Volgograd, 6’sının Kursk, 4’ünün Yaroslavl, 2’sinin Belgorod, 2’sinin Voronej ve 2’sinin de Krasnodar bölgeleri üzerinde düşürüldüğü kaydedildi.

Saldırı sonucu 2 kişi yaralandı

Volgograd Bölge Valisi Andrey Boçarov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, vurulan İHA parçalarının düşmesi sonucu petrol rafinerisinde yangın çıktığını ve söndürüldüğünü ifade ederek, “Rafinerideki bir çalışan yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.” dedi.

Voronej Bölge Valisi Aleksandr Gusev de İHA saldırısı sonucu bir kişinin yaralandığını, birkaç binanın ve bir işletmenin hasar gördüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Dmitri Chirciu – Güncel
İnsansız Hava Aracı Teknoloji Güvenlik Politika Ukrayna Güncel Dünya Rusya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rusya, Ukrayna’nın İHA Saldırısını Bildirdi
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!