Trump’tan İran’ın müzakereleri askıya almasına ilişkin ‘bomba yağdırmaya başlayacağımız anlamına gelmez’ tepkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan NBC News kanalına kısa bir açıklama yapan Trump, İran’la anlaşma sürecindeki son durumu değerlendirdi.

‘BİZE BU KONUDA BİLGİ VERMEDİLER’

Trump, İran’ın, İsrail’in Lübnan’a yönelik artan saldırıları nedeniyle görüşmeleri askıya alması konusunda kendilerine önceden bir haber iletilmediğini belirtti.

ABD Başkanı, “Bize bu konuda bilgi vermediler. Ancak bu durum, oraya gidip her yere bomba yağdırmaya başlayacağımız anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

‘BENCE BİR SÜRE SESSİZ KALMAK ÇOK İYİ OLUR’

İranlıların savaşta değil masada “daha iyi” olduklarını dile getiren Trump, “Doğruyu söylemek gerekirse bence çok fazla konuştuk. Bence bir süre sessiz kalmak çok iyi olur, hem de bu uzun bir süre olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Trump ayrıca, İran’ın limanlarına yönelik deniz ablukasının “sağlam” şekilde devam ettiğini ve bunu sürdüreceklerini kaydederek, bu süreçte “İran’ın devasa miktarda para kaybettiğini” ifade etti.

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, İran’ın ABD ile mesaj alışverişini durdurduğunu açıklamıştı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle İran’ın arabulucular üzerinden ABD ile gerçekleştirdiği mesaj alışverişini durdurduğu, görüşmelerin tekrar başlaması için İsrail’in Lübnan’a saldırıları durdurmasını ve işgal ettiği bölgelerden çekilmesini şart koştuğu ifade edilmişti.

İran’ın, ayrıca Hürmüz Boğazı’nı tamamen kapatmayı ve Babülmendep Boğazı da dahil olmak üzere diğer cephelerin aktif hale getirilmesini gündeme aldığı belirtilmişti.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump’tan İran’ın müzakereleri askıya almasına ilişkin ‘bomba yağdırmaya başlayacağımız anlamına gelmez’ tepkisi
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!