featured

İngiliz moda patronu milyarder Quentin Griffiths, Tayland’da 17’inci kattaki balkondan düşerek hayatını kaybetti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz online moda perakendecisi Asos’un kurucularından Quentin Griffiths, Tayland’ın Pattaya kentinde 9 Şubat’ta 17. kattaki dairesinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Ancak Tayland polisi bu bilgiyi yeni açıkladı.

Acil servis ekipleri, Griffiths’in cansız bedenini 17. kattaki dairesinin balkonunun altında buldu. Polis, daire içinde herhangi bir arbede ya da zorlanma izine rastlanmadığını açıkladı. Ancak olayda üçüncü bir kişinin dahli olup olmadığı, adli incelemeler tamamlanınca netleşecek.

Quentin Griffiths’in 2008’de çekilmiş bir fotoğrafı (City AM)

“BU GERÇEKTEN BİR GİZEM”

Yetkililer, kesin ölüm nedeninin tam bir otopsi sürecinin ardından belirleneceğini, bunun da aylar sürebileceğini bildirdi.

Aileye yakın bir kaynak, İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Bu gerçekten bir gizem. ‘Şüpheli koşullar’ ifadesi kullanıldı ama henüz hiçbir şey bilmiyoruz.” dedi.

İLK İNCELEMEDE CİNAYETE DAİR BİR BULGU YOK

Bir polis müfettişi BBC’ye verdiği demeçte, İngiliz pasaportu sahibi olan Griffiths’in yalnız olduğunu, odasının içeriden kilitli olduğunu ve ölüm anında herhangi bir hırsızlık izine rastlanmadığını söyledi. İlk incelemede ise, cinayete dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

ASOS’UN YÜKSELİŞİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTI

Griffiths, 2000 yılında Nick Robertson ve Andrew Regan ile birlikte Asos’u kurdu. 2005 yılına kadar şirkette görev yapan Griffiths, pazarlama direktörlüğü görevini dört yılın ardından bıraktı.

Asos, yıllar içinde 3 milyar sterlin (yaklaşık 3,8 milyar dolar) değerinde küresel bir perakende devine dönüştü. Şirketin kendi markalı tasarımları, Galler Prensesi ve Michelle Obama gibi isimler tarafından da tercih edildi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiliz moda patronu milyarder Quentin Griffiths, Tayland’da 17’inci kattaki balkondan düşerek hayatını kaybetti
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!