featured

Eroğlu kardeşler işi ayırdılar, Mısır’da rakip oldular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Ali AYKOL

Eroğlu Holding’in kökenleri, Nurettin Eroğlu ve dört kardeşinin 1983 yılında mont ve kuş tüyü ceket üretmeye başlayan 150 metrekarelik bir giyim atölyesi kurmasıyla başladı. 1992’de Avcılar’da ilk fabrikalarını kurdular, ardından Colin’s Jeans markasını yarattılar. Bugün grubun 200’ü yurt dışında olmak üzere 800’den fazla mağazası var. Grubun yatırımları Türkiye sınırlarını aştı, Mısır’a yöneldi. Orada şirket kurdular ve fabrika açıp üretime geçtiler.

Eroğlu Holding büyüdü ama kardeşler arasında sorunlar da yaşandı. Geçen yıl Nurettin Eroğlu ile Şahin Eroğlu arasındaki anlaşmazlığın ofis basmaya kadar gittiği basına yansıdı. Taraflar mahkemelik oldu.

Kardeşler bu süreçte işlerini de tamamen ayırdı. Şahin Eroğlu, X Eroğlu Holding diye bir şirketle yoluna devam etme kararı aldı. Ancak kardeşlerin rekabeti burada bitmedi. Şahin Eroğlu da Mısır’da yatırıma yoğunlaştı.

Nurettin Eroğlu’nun başında olduğu Eroğlu Holding, Mısır’da uzun yıllardır yatırım yapıyor ve son olarak Batı Qantara Sanayi Bölgesi’nde 40 milyon euroluk yeni yatırıma geçtiğimiz ağustos ayında start verdi. Yeni fabrika 2 bin 750 kişiye istihdam sağlayacak.

Şahin Eroğlu’nun başında olduğu X Eroğlu Holding de aynı bölgede yatırım yapmaya başladı. 51 milyon dolar yatırım bedeli olan yatırımın temeli de dün atıldı.

Temel alta törenine X Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi Başkanı Velid Cemal Eddin, İsmailiye Valisi Ekrem Muhammed Galal ve şirketin yöneticileri katıldı.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eroğlu kardeşler işi ayırdılar, Mısır’da rakip oldular
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!