featured

Kazakistan’da 14 milyar dolarlık şüpheli transfer alarmı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnceleme kararı, Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev’in yaptığı sert açıklamaların ardından geldi. Tokayev, 28 Ocak’ta yaptığı konuşmada, Kazakistan’daki bir bankanın 2025 yılında komşu bir ülkeden gelen fonlar aracılığıyla başka ülkelere 7 trilyon tengeden fazla para transfer ettiğini söyledi. Bu tutar yaklaşık 14 milyar dolara denk geliyor. Cumhurbaşkanı, söz konusu durumu “kabul edilemez” olarak nitelendirerek, yasa dışı finansal işlemlere karşı denetimlerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu. Medyada, “Rusya’dan yapılan transferlerin kast edildiği” haberleri çıkmıştı.

Tokayev’e göre ülkede dolandırıcılık ve şüpheli mali şemalara ilişkin vakalar hâlâ yaygın. Ayrıca Kazakistan’ın, kripto para işlemleri üzerinden yasa dışı sermaye çıkışı konusunda öne çıkan ülkelerden biri olduğunu da vurguladı.

Öte yandan 16 Ocak’ta Tokayev’in imzaladığı yeni bankacılık yasasıyla sektörde önemli değişiklikler hayata geçirildi. Yasa, davranışsal denetim mekanizmasının getirilmesini, yoğunlaşmayı azaltmak ve rekabeti artırmak amacıyla temel ve evrensel banka lisanslarının uygulanmasını öngörüyor. Başlatılan denetimlerin, bu reformların ilk ciddi sınavlarından biri olması bekleniyor.

patronlardunyasi.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kazakistan’da 14 milyar dolarlık şüpheli transfer alarmı
Giriş Yap

Beyaz Yakarış ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!